Nyhetsbild

Daglig verksamhet som förskönar gårdsmiljöer

Ett samarbete mellan HSB Malmö och Malmö stad innebär att människor med funktionsvariation skapar en ren och fin miljö i kvarteret Arken på Möllevången. Initiativet faller in under daglig verksamhet inom vilken 900 personer i Malmö idag har sin sysselsättning.


HSB Malmö har inlett ett samarbete med Malmö stad, som ska ge de som omfattas av daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service, LSS, en meningsfull sysselsättning.
– Förhoppningsvis kommer det här samarbetet leda till en trivsam och omhändertagen innergård, samtidigt som fler kan få känna att de gör något som spelar roll, säger Maria Nilsson, Hållbarhetschef på HSB Malmö.


  Anders Sjöholm, arbetskonsulent vid Malmö stad, överräcker ett intyg till Maria Nilsson, hållbarhetschef på HSB Malmö. Foto: HSB Malmö  
Anders Sjöholm, arbetskonsulent vid Malmö stad och Maria Nilsson, hållbarhetschef på HSB Malmö.
Foto: HSB Malmö


Samarbetet innebär att personer inom daglig verksamhet, tillsammans med handledare från Malmö stad, kommer arbeta för att innergården till kvarteret Arken på Möllevången är en trevlig plats att vistas på. Det kan vara allt från vattning av växter till att plocka skräp.
– Vi ser redan nu att vi inom sinom tid kan fortsätta samarbeta och utöka projektet. Det är en del av vårt uppdrag att samarbeta med staden i dessa frågor, och leva upp till vår roll som en del av samhället, säger Maria Nilsson.


Skapar mervärde


– Samarbetet mellan daglig verksamhet i Funktionsstödsförvaltningen och HSB Malmö är ett bra exempel på ett dynamiskt samarbete där inkluderingen i arbetslivet dessutom skapar mervärde för HSB och deras hyresgäster. Bland annat kan det skapa en trivsammare innergård och en minskad klimatpåverkan, säger Anders Sjöholm, arbetskonsulent vid Malmö stad.


Kvarteret Arken är flera äldre fastigheter vid Möllevången i Malmö. Samtliga fastigheter i kvarteret ägs av HSB Malmö. Över 900 personer har i dagsläget sysselsättning genom daglig verksamhet hos Malmö stad.




Mikael Barani

2024-07-12 10:44